Ученици и учители от Гимназията по моден дизайн бяха на практика в Испания

Публикувано на чт, 26 авг. 2021
683 четения

Седемнадесет ученици и двама учители от Професионалната гимназия по моден дизайн във В. Търново бяха на триседмична производствена практика в испанския град Барселона. Целта на проекта беше повишаване на уменията на младежите по професиите фризьор, козметик и дизайнер от професионално направление “Фризьорски и козметични услуги” и “Моден дизайн”, в различни фирми в Каталуния.
“Учениците не само работиха, но и откриваха новости, социализираха се и се адаптираха. Водиха междукултурен диалог и усъвършенстваха езиковите си умения, като създадоха нови контакти. Те се запознаха с работните изисквания в Испания и разшириха кръгозора си, посещавайки забележителности като Парк “Гюел”, “Саграда Фамилия”, площадите “Каталуния” и “Испания” и много други”, разказаха от гимназията.
Официалното връчване на сертификатите за успешно проведената производствена практика беше в края на мобилността в “Real Circulo Artistico” в Барселона, в присъствието на работодателите и на учителите: Петя Начева – по чужд език, и Цветелина Тутовска-Милчева – по професионална подготовка. За пътуването си до Испания учениците бяха предварително подготвени от Лилия Петрова.
Мобилността бе по проект на тема “Заедно в Европа – за успешен професионален старт”, Ключова дейност 1 “Образователна мобилност на граждани”, сектор “Професионално образование”, финансиран от програма “Еразъм +” и беше реализирана след две отлагания поради COVID-19, припомниха от училището.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново