Ученичка от Гимназията по туризъм с награда от международен конкурс

Публикувано на чт, 9 февр. 2023
1286 четения

Ралица Любенова от Гимназията по туризъм във В. Търново спечели награда от международния литературен конкурс “И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!”.
Единадесетокласничката се представи с приказката “История за 11 букви”, която ѝ донесе трето място в надпреварата на тема “Приказка в сегашно време”.
Това е деветото издание на конкурса, в който се включват млади българи от страната и чужбина. Той се организира от Фондация “Шанс за децата и природата на България” и в него тази година участваха 71 деца и младежи. Журито, което оцени техните творби, бе в състав Искра Ангелова – журналист, актриса, продуцент и преводач, Елена Павлова – писател и преводач, и Добрина Топалова – преподавател по литература.
Ралица работи със своя учител инж. Славка Проданова за пореден път, като в резултат на това отново печели награда. Само преди две години тя участва в инициативата “Посланик за един ден” като посланик на Пакистан. И сега, и тогава тя беше единствената участничка от Великотърновска област, подчертават от ПГТ “Д-р Васил Берон”.
Николай ВЕНКОВ
сн. ПГТ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново