Ученичка от Гимназията по туризъм е отличена в национален конкурс

Публикувано на ср, 1 апр. 2020
569 четения

Елисавета Петрова от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ е сред отличените участници в Националния конкурс „Водата-извор на живот“. Великотърновската възпитаничка участва в надпреварата за първи път, като се е представила с творба в раздел живопис.

Провелият се конкурс има за цел да се превърне в място за обмен на знания, умения и нови идеи. Той предлага възможност за изява на творческите заложби на учениците и стимулира техния интерес към решаване на проблемите, свързани с опазване, използване на водите, и съхраняване на природата. Жанровият обхват на произведенията в конкурса включва графика, акварел, живопис и приложно творчество, като участниците са разпределени в няколко възрастови групи.

Организатор на надпреварата е Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието в град Бургас, Национален дворец на децата – община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие в крайморския град.

За участието си в конкурса Елисавета Петрова е мотивирана от Албена Иванова, учител по биология и здравно образование в гимназията.

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново