Ученичка от Езиковата гимназия стана Мис Велико Търново 2023 (снимки)

Публикувано на чт, 4 май 2023
17867 четения

16-годишната Ева Захариева е новата „Мис Велико Търново“. Тя е ученичка от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, от 10-годишна се занимава с танци в ТС „Динамик“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК във В. Търново, председател е на Училищния парламент и участник в Градския ученически парламент. Учи „Английски език с Руски език“. Носител е на различни награди, най-вече в областта на танцовото изкуство и рисуването, което й е хоби. Красавицата ще представи старата столица в националния конкурс „Мис България 2023“, който ще се проведе през есента в София. Тя получи короната от миналогодишната победителка и настоящ организатор на конкурса в болярския град – Елена Ангелова, а лентата – лично от Ирина Папазова – бивша Мис България и организатор на националната надпревара, която благодари на всички за чудесния спектакъл.

Победителката спечели 9-членното жури най-вече със своите почти идеални манекенски мерки – ръст 180 см., 90/61/92, а също така с усмивката и елегантната си визия. Освен, че заслужи короната и голямата награда от 1000 лв., побеждавайки останалите 9 претендентки, Ева стана носител и на още няколко отличия от спонсорите на конкурса. На второ място се класира Ванеса Камбурова, а на трето – Даниела Личева. За „Мис Чар“ бе провъзгласена Даря Денева, а Магдалена Тодорова се сдоби с титлата „Мис Артистичност“.

Участничките в конкурса: Ванеса Камбурова, Ива Димитрова, Ева Захариева, Даря Денева, Даниела Личева, Ванеса Иванова, Тереза Янева, Полина Гинева, Александра Димитрова и Магдалена Тодорова се съревноваваха в три кръга, като първо дефилираха облечени в спортно облекло, след това по бански, а накрая в официални рокли. В журито, което ги оценяваше, освен Елена Ангелова и Ирина Папазова, беше и организаторът и продуцент на “Мис България” Гаел Бонел Санчез, бизнесмен и мениджър бизнес развитие в “Ню Бояна Филм Студиос”, работил в една от най-големите аудио-визуални продукции в света – “Endemol” (собственик на конкурса “Мис Франция”), а впоследствие затвърждаващ качествата си на бизнесмен чрез основаването на различни иновативни марки. Сред оценяващите беше и Весела Кънчева, главен редактор на партньора на събитието в. „Янтра ДНЕС“.

За доброто настроение на всички присъстващи в „RAYA Garden Fish & Beef Restaurant“ се погрижиха великотърновската изпълнителка Гергана Стоянова, момичетата от балет „Фламинго“ и DJ Emo. За публиката имаше и няколко игри с награди.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново