Ученик от Старопрестолната гимназия по икономика с успех на състезание по английски език

Публикувано на ср, 7 апр. 2021
541 четения

Максим Кънев от Старопрестолната гимназия по икономика във В. Търново се класира на финал в най-голямото училищно състезание по английски език в света. Той постигна резултат от завидните 97,5 точки на вътрешноучилищния кръг, в който се включиха 7 ученици от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас, информираха от училището в старата столица.
Езиковото състезание KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. В България надпреварата се провежда от сдружение “Асоциация на Кеймбридж училищата в България” и като неин член Старопрестолната гимназия по икономика традиционно участва в това състезание. Вътрешноучилищният кръг включваше тестове на различни нива, ориентирани към Европейската езикова рамка и се състоеше от 40 въпроса с множествен избор, за които учениците имаха 60 минути. Техните тестове бяха проверени от международния изпитен борд, уточниха от гимназията.
Останалите участници от гимназията също са показали добри резултати. Иван Витанов и Румен Василев са с резултат 95 точки, Димитър Коев е с 90 т., Божидар Златанов е с 42,5 т., Светослав Атанасов с 80 т. и Симеон Колев – 90 точки.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново