Ученик и учител от СУ „Емилиян Станев“ възпяха училищния живот с обща песен

Публикувано на сб, 11 апр. 2020
838 четения

Третокласникът Александър Момински и учителката Илина Керина от СУ „Емилиян Станев“ изразиха любовта си към училището по нетрадиционен начин. Заедно, те създадоха своя песен, чието видео вече може да бъде гледано в интернет.

За написването на текста към песента класната ръководителка Керина е провокирана от изолацията и вдъхновена от случайно видян аржентински музикален клип. Слушайки изпълнението, тя решава да измисли български думички към приятната мелодия, посвещавайки ги на всички третокласници и децата от нейния 3 „а“ клас, които много й липсват. Учителката предоставя готовия стих и оригинала на песента на своя ученик Александър. Той е един от изявените музикални таланти на В. Търново и по чудесен начин успява да пресъздаде ритъма и настроението от оригинала, пеейки и акомпанирайки си на пиано.

„Хората, които ме познават, знаят, че много обичам музиката и нестандартните хрумвания. В създалата се ситуация, която определено е необичайна за всички нас, създаването на тази песен бе моя спонтанна реакция, с която да изразя любовта към своите ученици. Алекс както винаги се включи с голям ентусиазъм, като изпя и изсвири песента по своя въздействащ и очарователен начин“, сподели учителката.

Видеото на песента може да видите на интернет адрес:  https://www.youtube.com/watch?v=jq9RYxVzqGo , а оригиналът – тук:  https://www.facebook.com/MichaelBuble/videos/147685343227239/?v=147685343227239

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново