Цените на горивата отново тръгнаха нагоре

Публикувано на пн, 18 февр. 2019
557 четения

С над 10 стотинки поскъпнаха средните цени на горивата във В. Търново през последния месец, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. В момента най-масовият бензин А95 се продава за 2,06 лв./л при средна цена за страната от 2,02 лв/л. За сравнение през януари бензинът бе под 2 лева – 1,93 лв./л. Цената на дизела също се е увеличила с около 13 стотинки. В големите бензиностанции се продава на 2,25 лв./л, докато преди няколко седмици бе 2,12 лв./л. Газта също е по-скъпа – от 0,90 лв./л в момента се търгува на 0,97лв./л. Единственото гориво, при което няма промяна, е метанът, който струва 1,48 лв.
В момента Великотърновска област се нарежда на 6-о място в страната по най-ниски цени на горивата. Преди старата столица са областите Габрово, Добрич, Ст. Загора, Русе и Ямбол. Жителите на Г. Оряховица продъжават да плащат по-малко от търновци, като в един от най-посещаваните обекти цената на бензина е 1,81 лв., а литър дизел върви по 1,97 лв. Заради разликата в цените много от шофьорите предпочитат да зареждат в железничарския град.
След протестите срещу високите цени на горивата във В. Търново и други градове на страната, КЗК се самосезира и започна секторен анализ на пазара. Регулаторът образува производство по случая, като все още се чака решението по казуса.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново