Трима ученици от В. Търново с Национална диплома за отличен успех

Публикувано на вт, 3 авг. 2021
2951 четения

Трима възпитаници на Американския колеж във В. Търново са отличени с Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката (МОН). Това са Ивета Иванова, Маргарита Караиванова и Денислав Керчев. С този успех колежът нарежда В. Търново на трето място по региони, като пред него са само училищата в София, с 8 отличници и Варна със 7. Така старата столица изпреварва Кърджали, където отличените са двама и Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора, където има по един награден.
Национална диплома за отличен успех от МОН ще получат общо 29 зрелостници от 20 училища в страната. Всички те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Много от тях са показали също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.
“Ивета, Маргарита и Денислав са нашите пълни отличници за целия период на обучение, постигнали и успех 6,00 на двете матури. Затова решихме да предложим тях за тази национална награда. Успехите им са гордост както за институцията и техните преподаватели, така и за цялата Великотърновска област”, каза Петър Иванов, директор на Американския колеж в старата столица. Той припомни, че Маргарита беше предложена и за наградата на Община В. Търново “24 май” за най-изявен зрелостник, където беше класирана втора. Освен отличните дипломи, тримата зрелостници от училището имат и други успехи. Ивета Иванова например е финалист в националната олимпиада по География, а Маргарита има международен сертификат по немски език, който й дава възможност да се обучава в немскоговоряща страна. Денислав е всестранно изявен предимно в точните науки, допълва директорът.
Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието по градове. Освен дипломите, младежите ще получат като награда от МОН и четци за електронни книги.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново