Третокласници от СУ “Емилиян Станев” ще учат в класна стая на Малкия принц

Публикувано на чт, 16 Февр. 2017
840 четения

Третокласниците единствени в страната разполагат с нов кабинет, изписан и украсен с героите от “Малкия принц” на Екзюпери.

Третокласници от СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново се пребориха за привилегията да учат в класната стая на Малкия принц. Малчуганите от 3 “а” с класен ръководител Людмила Райкова спечелиха националния конкурс “Хигиена за отличници” и единствени в страната разполагат с нов кабинет, изписан и украсен с героите от любимата история на Екзюпери.
Състезанието е организирано от “Циф” и “Доместос”, а в него са участвали 269 училища от 128 града в страната. Общо 1304 са представените проекти, а победители са търновските ученици. Със средства от организаторите класната стая е почистена и пребоядисана. Украсена с релефни пана на Малкия принц, лисицата, розата, планетата му, змията, прочутата рисунка от началото на книгата. Една от стените представлява уникална арт инсталация с въжета, преплетени с формата на лисица. Там децата ще могат да окачат своите рисунки и творения. Вчера всички 23 ученици от класа получиха и персонални подаръци – раници с куп учебни материали.
Третокласниците са спечелили конкурса с колаж от свои рисунки, на които те са пресъздали уменията си да поддържат добра хигиена вкъщи и в класната си стая. “Разбрахме за конкурса във Фейсбук и там го спечелихме, като събрахме най-много харесвания за нашата рисунка”, разказа учителката Людмила Райкова.
Над колажа малчуганите са работили в продължение на седмица под ръководството на своята възпитателка Румяна Хаджиева. “Всяко дете имаше своя представя за чиста околна среда, която трябваше да изразим в общата рисунка. Темата за Малкия принц те сами си избраха, провокирани от факта, че ще изучават това произведение следващата година”, сподели г-жа Хаджиева.
Ученици от 3 “а” са в музикална паралелка и всеки от тях свири на избран инструмент. Специално за откриването на новата класна стая малките музиканти бяха подготвили кратък концерт. През последните седмици те усилено репетират и мюзикъл, посветен на предстоящия патронен празник на училището. Премиерата на спектакъла ще бъде на 28 февруари, когато се навършват 110 г. от рождението на Емилиян Станев. Мюзикълът е създаден по произведението “През гори и води” на писателя, а автор на музиката е композиторът Добрин Пелтеков.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново