Третокласничка дари свои книги на библиотеката

Публикувано на ср, 9 Ян. 2019
233 четения

52 книги от личната си библиотека дари на детския отдел на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” третокласничката от ОУ “Бачо Киро” Лили Даниел Трендафилова. Сред дарените издания са 12 тома от енциклопедията на Мечо Пух, 20 книги от поредицата на Дисни и 20 детски романи от класиката за деца.

Библиотекарите благодариха на малката дарителка с думите на писателя Георги Господинов, който казва, че чeтящият човек е красив и й пожелават да мине красиво и смислено през целия си живот.

Преди Коледа 16-годишният Емилиян Добрев, който учи биология в ПМГ, също дари на детския отдел 32 тома от Илюстрована семейна енциклопедия и Голяма енциклопедия на страните.

В средата на миналия декември библиотеката получи последното си по-голямо дарение. Тогава дамите от Зонта клуб предоставиха на културната институция 113 книги. Те са част от проект „Радичкови даряват 100 тона книги” и бяха дарени от семейството на големия български писател на дамите от Зонта, а те от своя страна ги предоставиха на всички желаещи културни институции в страната, сред които беше и великотърновската библиотека.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново