Трети фестивал на настолните игри се провежда в Mall – Велико Търново

Публикувано на чт, 21 февр. 2019
482 четения

За трета поредна година Mall – В. Търново ще е домакин на Фестивал на настолните игри. Това е най-голямото събитие извън столицата и с всяка година привлича все повече участници. Тази година ще присъстват и разработчици на настолни игри от България и чужбина, а някои прототипи ще бъдат представени пред публика за първи път.
Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 февруари и ще включва турнири, демонстрации, щандове, свободна игра и други забавления. Ще бъдат представени около 200 игри, някои от които носители на приза “Игра на годината”. Акцент ще бъдат около 30 избрани от организаторите заглавия. На място доброволци ще разясняват правилата на всяка игра, към която дошлите проявят интерес.
На партерния етаж ще се проведат 5 турнира и викторина, а всички останали изяви ще бъдат на последния етаж на търговския център. За гостите на фестивала ще се разиграе томбола с награди. Предвидено е да бъдат обособени различни зони – свободна зона за игра, за деца, както и зона за най-запалените геймъри. Очаква се на събитието да дойдат гости от цялата страна.
“Настолен град” се организира от фондация “Да играем”, в партньорство с Mall – В. Търново и подкрепата на Общината в старата столица. Ивайло Драганов, който е основател на фондация “Да играем” и Цветомира Цанова, член на организацията споделиха, че идеята им е да популяризират настолните игри сред възможно най-широк кръг от хора, като се постараят всеки да намери “своята игра”. Те имат за цел да популяризират тази форма на забавление и общуване на живо, което да изгради в играещите форма на неагресивен състезателен дух и взаимно забавление извън интернет пространството. “Потенциалът на тези игри е да събират различни поколения и да се харесат на всеки. Именно за това ние подкрепихме тази идея”, заяви Светлана Атанасова, маркетинг мениджър на Mall – В. Търново.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново