Тони Димитрова с безплатен празничен концерт в Свищов

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
182 четения

Обичаната българска изпълнителка Тони Димитрова ще зарадва жителите и гостите на Свищов с безплатен концерт. Той е част от програмата на Общината за коледните и новогодишните празници и ще се проведе на 20 декември от 19 ч. в салона на читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови”.
Празничният афиш включва множество събития. Първото от тях се проведе в Детския отдел на Градската библиотека, където беше представена “Коледна премяна на библиотеката” от учениците от 1 в клас на СУ “Н. Катранов”. На 5.12. от 14 ч. на камерната сцена на читалището се проведе концерт-спектакъла “Предколедно поетично-песенни вълнения с невероятната Татяна Йотова”, а от 18,30 ч. в салона Драматично-куклен театър “Иван Димов” – Хасково, представи авторския спектакъл на Орлин Дяков “Роднини”.
На 8 декември от 17,30 ч. на пл. “Алеко” пред сградата на Общината официално ще бъде пусната коледната украса на Свищов. Програмата ще включва цирково шоу “Играчка Плачко” и Аниматорска група “Веселяците”, които ще представят акробатични номера, светлинни и пироефекти, забавни игри с публиката и други изненади. На следващия ден от 18 ч., в салона на НЧ “Светлина-Царевец” в с. Царевец ще бъде тържествено отбелязана 95-годишнината от основаването му. Гост ще е съставът на ФТТ “Найден Киров” – Русе.
На 14 декември от 10,30 ч., в Детския отдел на Градската библиотека празнична програма, озаглавена “Тиха нощ, свята нощ”, ще изнесат децата от 2 а клас на СУ “Н. Катранов”. От 18 ч. в салона на читалището ще започне “Ой, Коледо, мой Коледо” – концерт с участието на ДЮТА “Дунавска младост”, възпитаници от класа на вокалния педагог Корнелия Чекелева, Танцов клуб “Марико” – Свищов, Женска певческа група и Мъжка певческа група при НЧ “Възраждане – 1908”, с. Българско Сливово, и ДЮТА “Огнени ритми”. На 19.12. от 10,30 ч. в Детския отдел на библиотеката ще се проведе творческа работилница “Коледно чудо в нашите сърца”, с участието на учениците от 4 а клас от СУ “Д. Благоев”. Програмата на 20 декември ще започне в 10,30 ч. в Къща-музей “Алеко Константинов”, където ще бъде открита изложба на коледни и новогодишни картички от фонда на музея, а учениците от 2 в клас при СУ “Н. Катранов” ще представят “Силата на традициите “Игнажден”.
В 17,30 ч., на камерната сцена в читалището ще започне музикално-поетичната вечер “Коледна магия”, с участието на възпитаници на Школата по изкуствата “Стефка Филипова” и Младежката театрална трупа. В 19 ч. в салона на НЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови” зрителите ще могат да се насладят на песните на очарователната Тони Димитрова. На 21 декември от 10,30 ч. в Детския отдел на Градската библиотека децата от 4 група на ДГ “Васил Левски” ще представят обичая “Ой, Коладе, мой Коладе”, а от 18,30 ч. в салона на читалището ще се проведе Рождествен концерт – продукция “Гъдулка ми засвири” на Арт център “Творецът”, с художествен ръководител и хореограф Явор Узунов и със специалното участие на народния оркестър на ДЮФА “Нашенчета” от Плевен, с ръководител Мариян Туджаров.
На 23 декември от 9,30 ч. и от 11 ч. в салона на читалището Държавен куклен театър – Търговище, ще представи спектакъла “Коледен сън”, предназначен за децата от детските градини от община Свищов. Програмата на празничния 25 декември ще започне в 10,30 ч. с традиционната обиколка на Дядо Коледа в града. Белобрадият старец ще се срещне с децата в 12,30 ч. на пл. “Алеко”, където ще раздаде подаръци и ще си направи снимки с тях. В 11 ч. в храм “Св. Преображение Господне” ще се проведе Коледен концерт на Първи български хор “Янко Мустаков”, с диригент Елизабет Людмилова и хормайстор Корнелия Чекелева. В последния ден на 2022 г. в 23,30 ч., на пл. “Алеко” ще има празнично веселие с новогодишна томбола, баница с късмети и други изненади, а специален музикален гост ще е народният певец Стоян Петков. От Община Свищов предупреждават, че са възможни и промени в програмата.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново