Теч и смрад от канализация тормози великотърновци

Публикувано на чт, 6 юни 2019
1021 четения

Теч и смрад от канализационни тръби тормози жители на ул. “10-и февруари” в болярския град. Мръсните води се стичат от къщи, намиращи се на ул. “Митрополит Панарет Рашев” № 4. Гражданите са уведомили Община В. Търново, ВиК и ХЕИ, но до момента решение на проблема няма. От “Водоснабдяване и канализация” са отговорили, че тръбопроводът е в частен имот и не е в техните им правомощия. ХЕИ също заявяват, че това не е техен проблем.
На подадена молба от лицето Йордан Димов от Общината е получено писмен отговор. В него е посочено, че служители на Дирекция “Строителство и устройство на територията” са извършили оглед на участъка. Регистрирано е изтичане на отпадни води, замърсяващи околната среда. Отбелязано е, че това създава предпоставка за влошена хигиена и здраве, както и за конструктивната стабилност на ограждащия имота каменен зид, играещ ролята на подпорна стена. Като срок за проучване и ремонт са посочени 20 дни от получаване на писмото от страна на собствениците на имота, който към днешна дата вече е изтекъл.
“Молбата ми в Общината е подадена и входирана на 5 април, а отговорът е от 10 май. Собствениците на проблемния имот все още не са взели мерки. Десетки деца ежедневно стъпват в локвите от мръсна вода и това би могло да доведе до зарази. Множество туристи също преминават оттук. Не можем да си отворим прозорците заради миризмата”, сподели жалбоподателят Йордан Димов.
Същият проблем съществува от години и на емблематичната ул. “Гурко”, по която също се движат стотици туристи.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново