Тенденциите в бижутата, които не трябва да пренебрегваме през 2022

Публикувано на вт, 21 Дек. 2021
663 четения

Лудост ли е да започнем да мислим за следващата година? Не мисля така. Не ми се иска да ви го казвам, но до Коледа остават по-малко от няколко дни, което означава, че и до 2022 г. има много малко оставащо време. Както и да е, причината да пиша за настъпващата Нова година е, че мисля за новите тенденции, по-специално за тенденциите при бижутата за 2022 г. Откакто започна пандемията и сме приковани към компютрите си и срещите в Zoom, различни луксозни магазини отчитат ръст в продажбите на бижута. По-конкретно, хората купуват фини бижута с кристали Swarovski, които са чудесни за носене всеки ден. Идеята е, че хората искат да подобрят по-небрежния си външен вид с шикозни колиета и обеци – удобните за Zoom срещи.

През 2021 г. обаче тенденциите при бижутата на поколението Z започнаха да се засилват. Разпространението на пластмасови изделия, вдъхновени от новото хилядолетие (2000 година), се превърна в артикули с висока добавена стойност. Пастелните нюанси на колиетата, напомнящи на колиетата от сладкиши, които сте получавали от магазина на ъгъла, гривни и колиета от черупки, изделия от смола и пръстени за настроение бяха навсякъде тази година. И така, след като тенденциите в бижутата за 2020 г. и 2021 г. са почти в противоположните краища на спектъра, какво ни очаква през 2022 г.? Разговарях с няколко експерти по бижута, за да разбера какво да очакваме. Един от тези експерти е Анелия, която е главен бижутер в голям онлайн магазин за бижута в България. Продължавайте да скролвате, за да научите кои ще са най-големите тенденции в бижутата за 2022 г. и защо е хубаво да заложим на ръчно изработените бижута като персонализиран подарък.

Прелести от 70-те години

Не е изненадващо, че 70-те години на миналия век си проправят път в кутиите ни за бижута, като се има предвид, че десетилетието е толкова голямо вдъхновение на модните подиуми през последните няколко сезона. Анелия, която е запален колекционер на винтидж бижута, разказва, че е забелязала много хора, които се увличат по ретро тенденции и че носталгията заема силно място.

 • Никога не може да има достатъчно перли. Общовалидно правило.
 • Вижте, цветята не са само за пролетта. Цветята са универсални.
 • Да на смесените метали. Злато, сребро, медицинска стомана заедно – защо не?!

Пръстени със синджир

Забелязах, че тази тенденция вече се заражда сред представителите на поколението Z, но и Анелия я потвърди, като ми каза, че това е един от най-продаваните модели в онлайн магазина за бижута, където работи.

 • Сигналните пръстени на малкия ви пръст са тук, за да останат.
 • Пръстените със синджир изглеждат добре носени, така че винтидж сайтовете имат най-добрите стилове.
 • Колкото по-едри, толкова по-добре за 2022 г.

Големи пръстени с камъни

Може би противоположната на пластмасовите бижута тенденция е тази: големите пръстени с камъни. Тази визия е свързана с множество камъни, поставени в голям пръстен, по същество. Анелия разказва: “Дизайнерите започват да използват големи камъни, като правят по-смели дизайни, често поставени в по-големи елементи.”

 • Потърсете в сайтовете за винтидж за уникални пръстени, които никой друг няма да има.
 • Ще искате да носите сапфири и след 2022 г.
 • Да, коктейлните пръстени официално се завръщат.

Големи камъни

Продължавайки горната тема, огърлиците също получават свръхголеми размери. Анелия посочва “невероятните нови висулки” в които трябва да се инвестира. Тя също така казва да се оглеждаме за “наистина забавни, големи парчета с цветни камъни, изумруди, опали и цветни сапфири”.

Бижута със зодии

Според последните статистики на глобални платформи за пазаруване, зодиакалните бижута бележат значителен ръст. Търсенето на зодиакални бижута е нараснало с 29%, като най-популярни са колиетата.

 • Многоверижните бижута не изчезват никъде. Колкото повече, толкова повече.
 • Зодиакалното колие ще бъде новият ви любим елемент в ежедневието.
 • Съберете знаците на любимите си хора на една и съща верижка.
 • Дори и търговците на дребно са разбрали за зодиакалните бижута и тяхната популярност.

Колиета с имена

Темата за персонализацията продължава с колиетата с табелка като глобални платформи за пазаруване разкриват, че търсенето на колиета с букви и табелки се е увеличило с 36 %. И след завръщането на Кари Брадшоу мога да си представя, че тази категория ще бъде още по-популярна, след продължението на култовия сериал „Сексът и градът“.

 • Вземете вашето име или това на любимия ви човек.
 • Колиетата от мъниста не бяха само летен флирт, те се задържат и през 2022 г.
loading...
Пътни строежи - Велико Търново