Театралите от Самоводене спечелиха награда в Сърбия

Публикувано на вт, 29 Ное. 2016
328 четения

Със специалната награда на Центъра по култура в сръбския град Димитровград се завърнаха театралите от Самоводене. Те са били единствените самодейци, които са участвали в Международния театрален фестивал “Балкан театър фест”. Трупата от читалище “Извор” е представила пред публиката в Сърбия култовото си представление “Михал” на Сава Доброплодни, а негов режисьор е Йорданка Самсиева.
Фестивалът в Димитровград се провежда за 12-а поредна година. Там артистите от Самоводене са се конкурирали с професионалисти от местния театър, с две театрални трупи от Белград, както и с трупите на Врачанския театър, на театър “София” и “Възраждане” в столицата.
“Много трудно ни допуснаха да участваме, защото в цялата история на този фестивал май ние се явяваме единствените до момента самодейци. Но след края на нашето представление организаторите ни разпитваха за какъв хонорар бихме се върнали отново да играем там”, разказва Елка Петрова, една от водещите артистки в трупата и секретар на читалището в Самоведене.
Това е първото излизане на артистите зад граница.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново