Чужденци осиновяват кучета от общинския приют в Павликени

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
207 четения

Увеличава се интересът към осиновяването на кучета от общинския приют в Павликени. Това отчитат от общинската администрация. От разкриването му през януари миналата година до сега през него са преминали 630 четириноги, 409 са кастрирани, а осиновените животни са 404. От Общината отчитат голям интерес от страна на чужденци, които осиновяват безпризорните животни, като принос за това има британската общност в региона. Сред любопитните случаи е на 17 осиновени кучета наведнъж, които заминали за Шотландия.
Интерес към осиновяването на бездомните животни има и благодарение на фейсбук страницата на приюта, където по увлекателен начин са разказани историите на животните.
Общинският приют за безстопанствени кучета е с капацитет за 100 животни, изграден изцяло със средства на Община Павликени. Инвестицията е в размер на 409 000 лв. За настаняване на животните са изградени 20 навеса, всеки от тях оборудван с единични колибки, групирани в три двора. Изградена е и обслужваща сграда.
Община Павликени е осигурила и превозно средство за транспортиране на заловените кучета. Животните, които се приютяват, получават адекватни грижи, нужното лечение и шанса да намерят нови стопани. На всяко куче, пребивавало в приюта, се издава паспорт. В приюта има и трайна кампания за безплатна кастрация на дворни кучета.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново