Четвъртокласници гостуваха във ВТУ

Публикувано на чт, 2 февр. 2023
85 четения

Четвъртокласници от ОУ “Св. Климент Охридски” в Павликени днес гостуваха на Великотърновския университет. Посещението им е част от проекта на МОН “Когато мечтите се сбъдват”, в който учениците изучават предмета “Медии и журналистика”.
Заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Димитър Симеонов прие децата и тяхната учителка Анка Атанасова и ги поздрави от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
“В нашия университет, също както и при вас, се изучава специалността “Журналистика”. Студентите в тази специалност се научават да разрешават сложни задачи, свързани с журналистическата дейност, научават се на логическо мислене и как да използват новаторски и творчески подход при решаване на нестандартни задачи в условията на силно конкурентната среда на медийния пазар в България. Пожелавам ви един ден вие също да станете наши студенти и да изучавате тази престижна специалност”, приключи разказа си проф. Симеонов.
Малките гости използваха наученото в часовете по журналистика и зададоха много въпроси на своя домакин, свързани с историята и традициите на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, на които проф. Симеонов отговори подробно и с удоволствие.
Доц. д-р Иво Инджов, преподавател в катедра “Журналистика и връзки с обществеността” към Филологическия факултет, се включи онлайн в срещата с видеообръщение към учениците, в което им разказа повече за това какво е да си журналист, репортер, анализатор и най-вече за предизвикателствата и борбата с фалшивите новини, заливащи все повече медиите и социалните мрежи през XXI век.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново