Четирима жители от областта са сред “Достойните българи”

Публикувано на ср, 13 мар. 2019
235 четения

Четирима жители на региона са сред “Достойните българи”, които във вторник бяха отличени на специална церемония в столицата. Инициативата се организира за 17 път от в-к “24 часа”. От 2003 г. вестникът разказва вдъхновяващи истории на обикновени българи, направили необикновени неща, и ги награждава на официална церемония.
Тази година сред отличените е фелдшерката Илияна Петрова от Стражица, която изроди близнаци в линейка на път за болницата в Г. Оряховица. Случаят с появата на бебетата в такива условия е първият у нас. Илияна получи приза си от проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА. “Всички посветили се на медицината са призвани да лекуват, а вие достойни българи лекувате душа”, заяви началникът на лечебното заведение.
Деветокласникът Емрах Стафанов от еленското село Чакали грабна сърцата на съселяните си, след като цяла нощ помага на огнеборците при гасене на пожар. Момчето първо изскочило от дома си и цяла нощ гасило пламъците по чехли. Емрах получи наградата си от Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации на един от мобилните оператори. “Трябва да правим добро, без да мислим за награда”, сподели Емрах след церемонията.
Отличен беше и 34-годишният Пламен Иванчев от София, който помага за възраждането на Караисен. Той възстанови физкултурния салон в старото училище и организира различни инициативи в селото. По негова идея в Караисен гостува и театрална формация.
Сред “Достойните българи” е и колекционерът от Златарица Иван Вачков, който дари на музея във В. Търново 182 шевни машини от целия свят, както и часовници от XIX в. Вачков получи приза си от Ани Салич.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново