Часове по професионално ориентиране започват във великотърновските училища

Публикувано на сб, 16 февр. 2019
243 четения

DCIM100MEDIADJI_0114.JPG

Часове по професионално ориентиране започват във великотърновските училища. Срещите с учениците ще са отворени, а за участие в тях ще бъдат канени представители на бизнеса, предприемачи и хора с успешна реализация и кариерно израстване в различни сфери.
Инициативата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов, а организацията на събитията в училищата вече е възложена от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ на екипа от специалисти по кариерно консултиране и ориентиране към общинския Център за подкрепа и личностно развитие.
Първото събитие е на 18 февруари /понеделник/ в ОУ „Димитър Благоев“. Там ще гостува шеф-готвач от популярната верига заведения и ресторанти в града. На 21 февруари /четвъртък/ е планирана среща в Професионалната гимназия по моден дизайн, където учениците ще разговарят с дизайнера, предприемач и общински съветник Атанас Парушев. Часът също ще бъде в 13,30 ч. На 28 февруари /четвъртък/ инициативата продължава в ОУ „Христо Ботев“, където участие са потвърдили представители на сладкарска фабрика във Велико Търново. Срещата започва в 13,45 ч.
Целта на инициативата е по-малките ученици да получат съвети и помощ при избор на специалност в гимназиите и средните училища, а по-големите – да се запознаят с възможностите за професионална реализация както след средното, така и след висшето образование, да опознаят профилите на различните професии и др.
На 21 февруари ще заработи и приемна на кариерните консултанти в информационния център в сградата на Община Велико Търново. В рамките на учебната година всеки четвъртък от 14,00 до 16,30 ч. експертите ще се срещат с ученици и млади хора. Целта на новата услуга е да се популяризира и разшири дейността по ранното и навременно кариерно консултиране и ориентиране на младите хора като част от общата подкрепата на учениците при избора им на образование и професия.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново