Търсят още 15 учители в училищата от областта

Публикувано на вт, 10 Сеп. 2019
1282 четения

15 работни места за учители, възпитател и кариерен консултант са свободни пет дни преди старта на учебната година, сочи справка на Регионалното управление на образованието във В. Търново. Сроковете за приемане на документи изтичат, а одобрените кандидати предстои да бъдат назначени от училищните директори.
Днес изтича срокът за подаване на документи за свободни места в 4 училища. В горнооряховското СУ “Вичо Грънчаров” се търсят възпитател в прогимназиален етап и лектор по испански. В ПГЕЕ “М. Ломоносов” трябва да назначат учител по английски език. Желаещи могат да кандидатстват и за учител по математика, физика и астрономия или възпитател в общежитие в СПГ “Ал. Константинов” в Свищов, а в стражишкото с. Асеново – за възпитател в начален етап. Изтича и срокът за СУ “Б. Киро” в Павликени, където имат нужда от учител по информатика и ИТ.
Лектор по философия и учител по професионална подготовка търсят в ПГ по моден дизайн. Вакантни учителски места има и в Общинския детски комплекс във В. Търново. В Езикова гимназия трябва да назначат учител по английски език и география и икономика.
“Съществува проблем, когато за дадено място се назначи действащ учител от друго училище, кандидатствал по обявата. Тогава следва директорът на училището, в което досега е работил, да пусне обява за овакантеното място. Така се получава малко неудобство, но все пак всеки се старае да подбере най-подходящия кадър”, обяснява началникът на РУО Розалия Личева. Ако за обявеното място не се намери кандидат, за да стартира нормално учебният процес, може да бъде назначен учител пенсионер или студент, незавършил висшето си образование, на когото предстоят държавни изпити, допълни тя.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново