Търсят 46 висшисти за работа в публичната администрация в областта

Публикувано на пт, 5 Окт. 2018
3086 четения

46 работни места в администрациите са обявени за Дирекция “Бюро по труда” – Велико Търново по програмата “Старт в кариерата”. Целта на програмата е предоставяне на възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност. 40 от заявените места са за териториални поделения на централните институции с място на работа в старата столица, 3 са за Областна администрация и още 3 за Община Велико Търново. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 19 октомври 2018 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Крайният срок за подаване на документи в бюрата по труда е 19 октомври 2018 г. От възможността могат да се възползват всички дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в публичния сектор. С цел улесняване на достъпа на младите хора до участие, тази година Агенцията по заетостта е осигурила и възможност за подаване на електронни заявления. Програмата „Старт на кариерата” се реализира от Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта, като целта е да улесни прехода от образование към заетост и да постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика, съответстващи на изискванията на пазарната икономика. По програмата в страната са обявени общо 2 569 работни места. Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т.ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново