Търновци излизат на протест срещу Стратегията за детето

Публикувано на чт, 9 май 2019
4571 четения

Великотърновци излизат на протест срещу “Стратегия за детето 2019-2030”. Всеки, който желае да се включи, може да го направи на 11 май от 17,30 часа пред паметника “Майка България”.
Велико Търново е един от 20-те града, които ще се включат в националния протест. Организаторите, които определят себе си като “граждани без политическа обвързаност”, са на мнение, че тази стратегия би могла да доведе до “демографска и нравствена национална катастрофа, несъизмерима по своя мащаб, тъй като всички родители ще бъдат репресирани с “презумпция за виновност” по отношение на методите, с които възпитават и отглеждат децата си. Това е предпоставка за бъдещи чиновнически своеволия и незаконни държавни отнемания на деца по несъстоятелни доводи и причини”.
Много български организации излязоха със становища против стратегията. Направиха се десетки анализи на пагубния ефект от нея. Хиляди родители се противопоставиха, а Бойко Борисов заяви, че работата по проекта спира. Независимо от това са приети промени в Закона за закрила на детето, копирани от нея. Въпреки спирането на работата по стратегията, телефон 116 111 функционира и продължава да бъде рекламиран. “Чрез този телефон се манипулират най-безскрупулно децата ни. Убеждават ги да се доверяват не на своите родители, роднини, близки или дори на българските власти, а на непознатите, стоящи зад фондация с чуждестранно финансиране. “Въпросната фондация “Анимус” събира информация за децата ни, съветва ги как да търсят правата си, а държавата не контролира нищо от това. Сигурността на децата ни е в ръцете на извратените мозъци на хора, провеждащи джендър политики в България”, алармират още организаторите на протеста.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново