Търновски бизнесмен иска да инвестира над 2 млн. лв. в две български общини

Публикувано на вт, 26 ян. 2021
21611 четения

Великотърновският бизнесмен Ивайло Пенчев ще инвестира над 2 млн. лева в съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното от тях ще предостави възможност за безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат. Производството, инсталирането и поддръжката на съоръженията ще бъде изцяло за сметка на компанията “Уолтопия”, чийто собственик е Пенчев. Кандидатстването от страна на общините става чрез формуляр, наличен на официалната интернет страница на фирмата, а срокът за попълването му е до 15 април.
“Изградили сме над 1 800 съоръжения за активно забавление за хората в целия свят, а тази година сме намислили да построим двата си най-вдъхновяващи нови продукта в нашата родина. Амбицията ни е да донесем здравословното активно забавление на българските деца и техните родители, и да помогнем за преоткриването на нашата красива природа. Вярваме, че тези обекти ще направят хората на България по-здрави, по-щастливи и горди с родното си място. На свой ред искаме да срещнем разбиране и желание за сътрудничество, както и кмет, и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община”, написаха от “Уолтопия” в своята интернет страница.
“Adventure Hub” е най-впечатляващото ново съоръжение на компанията. То представлява атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Неговият мащаб е огромен и включва въжен парк, Ролглайдер® и детски стени за катерене, хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво. Впечатляващата конструкция би могла да се впише чудесно в естествената среда на градски парк или друга зелена площ. Другият атракцион, за който могат да кандидатстват общините се нарича Ролглайдер®. Той е съоръжение за свободно летене, което няма аналог, и дава възможност на човек да полети като птица напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде – между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета, поясняват от “Уолтопия”. Двата атракциона са чудесна възможност за нови изживявания както на жителите на спечелилите общини, така и за техните гости.
Основателят на международната компания Ивайло Пенчев е роден на 10 март 1970 г. във В. Търново. Завършва Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” в родния си град с профил “Физика”. Записва се да учи същата специалност в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, но през 1994 г. напуска висшето учебно заведение. Той и съдружникът му Метин Мусов основават компанията “Уолтопия” в София през 1996 г. От 2009 г. тя е водещ световен лидер в изработката на изкуствени катерачни стени и оперира на пазарите в над 75 страни по света.
Николай ВЕНКОВ
сн. walltopia.com

loading...
Пътни строежи - Велико Търново