Търновец почисти безплатно лъва пред Царевец

Публикувано на чт, 23 май 2019
2741 четения

Великотърновецът Делян Ангелов почисти безвъзмездно каменния лъв на входа за Царевец във В. Търново. Технологията, която използва за фигурата, е водно бластиране, подходяща за силно замърсени поврърхности.
През април 30-годишният Делян почисти на добра воля с екипа си фасадата на Дома на хумора и сатирата в Габрово, изрисувана с графити. Това време по собствена инициатива почисти две от скулптурите на моста “Игото”. С обновена визия са също паметникът на Йордан Радославов пред бившия Техникум по текстил и конникът на входа на Габрово. В момента търновецът е насочил усилията си към старата столица.
Делян Ангелов е единственият коминочистач – юрист. Практикува занаята от 18-годишен и притежава свидетелство за майстор коминочистач, издадено от занаятчийската камара. Работи предимно на територията на В. Търново, Габрово и София, а уменията му на покрива са увековечени в японски филм, сниман в България и излъчен по националната телевизия на Япония. Наскоро 5-минутно видео с него бе излъчено и по китайската телевизия CGTN, озаглавено “Моят офис на покрива”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново