Танцово студио “Динамик” се завърна с 3 награди от Национален конкурс

Публикувано на чт, 21 Ное. 2019
233 четения

Танцьорките на студио “Динамик” се завърнаха с три награди от XIV Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци “България танцува” в Димитровград. 2 от наградите извоюваха Калия Караиванова и Михаела Стефанова във възрастова група до 1 клас. Те са за двата им дуета “Латино беборани” в раздел Характерни танци и “Калпазанки” в раздел Съвременни танци, за които момичетата се окичиха с по два бронзови медала.
В група 5-7 клас какичките спечелиха купа за трето място с танца си “Инстинкт за оцеляване”.
В това издание на надпреварата са се включили 2 хил. участници, което е рекорден брой за този конкурс. Танцово студио “Динамик” при ЦПЛР-ОДК във В. Търново се представи с 18 състезателки и 16 авторски хореографии в дуети и малки групи.
“Конкуренцията беше много голяма, тъй като в надпреварата участваха и състезатели от софийското Национално училище по изкуства, които са отлично подготвени. Но пък така си сверихме часовника с най-добрите и получихме стимул за още повече работа”, сподели Валентина Караиванова, ръководител на танцовото студио. Тя допълни, че през декември предстоят нови две участия на “Динамик” на Националния танцов фестивал “Децата ни танцуват” в Пловдив и на V Национален конкурс за вокално и танцово изкуство “Звезден сблъсък”, който ще се проведе в залата на Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново