СУ “Вела Благоева” постигна успех в състезание по компютърно моделиране

Публикувано на пн, 6 мар. 2023
187 четения

СУ “Вела Благоева” във В. Търново е единственото училище от болярския град, което ще изпрати ученик на финала на националното състезание по компютърно моделиране, организирано от МОН. Това е резултат от отличното представяне на неговите ученици на областния кръг от надпреварата, които наредиха школото първо по успех в 3 и 4 клас от училищата в старата столица.
Най-добре от всички момичета и момчета от СУ “Вела Благоева” се представи третокласникът Никола Христов. Той завоюва второто място в област В. Търново и ще представи училището в националния кръг. Отличен резултат в областния кръг постигнаха също връстниците му Михаела Йорданова, която е на четвърто място, както и Ростислав Христов и Преслав Конакчиев.
Четвъртокласниците бяха представени достойно от Симона Стоянова, която е трета по успех в областта, и от Мартин Маринов и Владимир Романов, посочиха от СУ “Вела Благоева”.
Националното състезание по компютърно моделиране се провежда в три кръга – общински, областен и национален. В тях участниците трябва да създават компютърни програми за решаване на задачи със средствата, които се изучават в 3 и 4 клас по предмета Компютърно моделиране от общообразователната подготовка. Всеки ученик работи самостоятелно на отделен компютър, без използване на допълнителни материални и електронни пособия, освен предварително разрешените.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Вела Благоева”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново