Студенти правят благотворителен концерт в помощ на 4-годишния Преслав от Дебелец

Публикувано на вт, 5 Февр. 2019
624 четения

Семейството на  Преслав Тодоров от Дебелец се нуждае от 5800 лв. за диагностика и лечение от ново поколение в московска клиника. На 11-месечна възраст детето е диагностицирано с Детска целебрална парализа. Четвъртокурниците от специалност „Социални дейности” при ВТУ искат да помогнат на малкия Преслав и се заемат с организацията на благотворителен концерт. Той ще се проведе на 12 февруари в Голямата зала на Община Велико Търново – в деня, в който Преслав навършва 4 години.

„Участие в концерта ще вземат Маги Джанаварова, Искрата, Рафаел Пашов, Танцова школа “Зоки”, Танцов клуб “Белонога”, Клуб “Усмивка”, Танцова формация “Търновска царица”, Марсел Хаджийски от ВС ”Таланти” и Яница Русева. Класически балет с педагог Марин Удварев ще представят Магдалена Христова и Ралица Чокойска”, разказва Яна Георгиева, която е сред организаторите на събитието. По време на концерта ще се продават и ръчно изработени картички, бижута, декорирани чаши и ключодържатели, които творци са дарили на студентите за каузата. Билетът за събитието е в размер на 5 лв., а на входа на залата ще бъде поставена и кутия за дарения.

„Имаме надежда, че Преслав ще проходи. Наистина се е подлагал на много терапии до сега, последната от които в Полша. Има видим, положителен резултат и затова избрахме да помогнем на него. Вярваме, че ще успее. Родителите са мислили отново да заведат Преслав в Полша, но са получили информация за иновативна терапия в клиника в Москва, за където ще събираме средствата в размер на 5800 лв.”, споделя Яна Георгиева.
Всяка година студентите по социални дейности към ВТУ организират различни благотворителни дейности, но за пръв път се захващат с толкова мащабна кауза. През първата година от следването си са дарили книги, закупени със собствени средства на дом за деца, лишени от родителска грижа. През втората година са облагородили пространството около старческия дом във Велико Търново, а м.г. са заложили отново на същия дом, но са избрали по-социална насоченост на акцията си. „Организирахме един танц, който беше освен със социална и с рехабилитационна функция. Някой от обитателите на дома бяха много трудно подвижни, но намерихме подходяща хореография и успяхме да изпълним плана си”, разказва още Яна.
По организацията на концерта за Преслав на 12 февруари работи целият курс, който се състои от  15 човека. Средства могат да бъдат дарени и на даритеската сметка на Преслав:

FiBank: BG90FINV91501316820648 ,

както и в PayPal акаунта: preslav0212@abv.bg

Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново