Строят втори жилищен комплекс в Шемшево

Публикувано на ср, 17 Юли 2019
3442 четения

Втори жилищен комплекс ще бъде построен в Шемшево. Инвеститорът е закупил орехова градина в югозападната част на селото в посока Пушево, където ще бъдат издигнати и жилищните постройки. В Община Велико Търново е депозирано заявление за изработване, процедиране и одобряване на подробен устройствен план на имота.
Вече има готов проект за бъдещия комплекс, а инвестицията е на софийска фирма в лицето на Вероника и Панайот Димитрови. Преди време те искаха да строят тенискортове с частно тенис училище и заведения в селския парк, но на импровизиран референдум хората от селото се обединиха около становището, че не желаят дърветата в близост до парцела да пострадат. Така фирмата се отказа от намеренията си.
Над 450 са къщите в Шемшево и всички до една са обитаеми, сподели кметът Кирил Ангелски. През 2005 г. е построен първият жилищен комплекс с 12 еднофамилни къщи, които също са пълни. Заради близостта на китното селце до града то е на път да се превърне в квартал на старата столица. Само 6 км е разстоянието от театъра във Велико Търново до центъра на селото, затова все повече млади хора търсят да закупят имот в селото, но вече нямаме какво да им предложим. След построяването на новия мост и преасфалтирането на пътя в Западната промишлена зона предвижването до Шемшево стана още по-лесно, допълни кметът.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново