Стефка Тодорова предаде директорския пост в ДГ „Райна Княгиня“ на своята наследничка

Публикувано на нд, 31 май 2020
5747 четения

На 29 май дългогодишният директор на Детска градина „Райна Княгиня“ във В. Търново Стефка Тодорова освободи директорския пост. На специално организираното от колектива тържество в чест на нейното пенсиониране, тя символично предаде ключовете на своята наследничка д-р Северина Величкова.

В детското заведение Тодорова започва работа като учител през 1984 г. От 1993 г. до сега тя заема директорския пост. По време на нейното ръководство детската градина участва в редица проекти, допринасящи за цялостната й визия и развитието на децата. От самото начало на управлението й Тодорова изгражда отлично партньорство с Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Благодарение на това своето практическо обучение в детското заведение са преминали стотици студенти.

„Стефка Тодорова беше не само директор, но и изключителен професионалист, който ни научи как да бъдем отдадени в работата си. Тя ни показа, че да си лидер и добър ръководител е призвание, но най-ценното качество в живота остава това да бъдеш винаги Човек“, сподели д-р Величкова.

По предложение на Тодорова и с подкрепата на целия колектив, за временно изпълняващ длъжността директор е избрана д-р Величкова. Молбата е внесена до Община В. Търново и кмета на града Даниел Панов, като вече е одобрена по надлежния ред. Сега предстои насрочването на конкурс и връчването на постоянен договор.

Д-р Величкова е възпитаник на ВТУ. Завършва „Предучилищна педагогика с френски език“ и магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“. През 2017 г. става доктор по „Теория на възпитанието и дидактиката (предучилищна педагогика)“. През 2009 г. Величкова е на студентска практика в ДГ „Райна Княгиня“. Година по-късно, по покана на Стефка Тодорова, тя започва работа като учител в детското заведение. За учебната 2018/2019 г. д-р Величкова е отличена с приза на Община В. Търново „Св. Патриарх Евтимий“ за учител на годината. През 2018 г. е наградена от кмета Даниел Панов със Старопрестолна грамота за върхови постижения в просветителското дело. По случай повишението си в научна степен д-р Величкова е наградена с грамота „Maxima cum laude“ от Великотърновския университет.

Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново