Стефани Петкова спечели конкурс за есе и вече е студентка

Публикувано на ср, 30 Мар. 2016
307 четения

Абитуриентката Стефани Петкова от Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон” се нареди сред финалистите в националния конкурс “Работя ли, ако работя хобито си?”. С отличното си представяне тя спечели студентски права в избрана от нея специалност в Икономическия университет във Варна.
Състезанието “Бизнес, предприемачество и иновации” е организирано от катедра “Индустриален бизнес” при Стопанския факултет на варненския вуз, а в него са се включили ученици от цялата страна. Стефани е единствената финалистка от област В. Търново, а неин преподавател е инж. Славка Проданова. Момичето учи в специалност “Организация на обслужването в хотелиерството”.
Желанието на Стефани е да учи специалност “Туризъм” във Варна. В есето си тя разказва за своето хоби – футбола и за кариерата си на активен състезател в националния отбор по женски футбол до 10.04.2014 г. “Тази дата раздели живота ми на “преди” и “след”. Преди бяха – златен медал от Държавното първенство по футбол, бронзов и сребърен от Европейските квалификации по футбол. След – операция, болки, сълзи, патерици, раздвижване и дойдоха големите сълзи. Становището на лекарите – без футбол в бъдеще, може футбол, но само като зрител. И се примирих – трудно, но факт”, не крие огорчението си Стефани.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново