Стартира “Операция: Плюшено мече”

Публикувано на вт, 31 окт. 2023
126 четения

На 1 ноември отново стартира националната кампания “Операция: Плюшено мече” в подкрепа на деца в неравностойно положение. Инициативата се провежда за 16-а поредна година, като целта е да се даряват подаръци за Коледа на деца от социални центрове и социално слаби семейства, включително и от област В. Търново. Според регламента, подаръците трябва да са нови, опаковани и надписани за всяко дете. След това по график всяко от тях ще си получи изненадата. Сред желаните подаръци от децата и младежите са лекарски комплект, вратарски ръкавици, къща за кукли, глобус, футболен екип на Меси, телескоп, енциклопедия и др.
Националната кампания “Операция: Плюшено мече” е създадена от доброволци. Първоначално започва с идеята за осигуряване на подаръци за деца от един дом, а днес вече се е превърнала в сдружение в обществена полза, приобщило хиляди съмишленици. Освен това сдружението подкрепя талантливи младежи в неравностойно положение и им дава шанс за реализация чрез целогодишната менторска програма “Скритите таланти на България”.
Всеки, който иска да се включи в коледната кампания и да закупи подарък на дете в нужда, може да го направи чрез сайта на организацията https://plushenomeche.org.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново