Стартира спешна кампания за лечението на млада жена

Публикувано на вт, 31 окт. 2023
12861 четения

Стартира спешна кампания за набирането на средства за лечението на Ася Смолецова от В. Търново, която страда от онкологично заболяване. Младата жена разказва, че от два месеца изпитва болка в едната гърда, но обикалянето по лекари така и не дава яснота каква е причината. “На 12 октомври след поредното обикаляне по лекарски кабинети ми казаха: ,,Имаш евентуално рак. Ще режем…”. И ми назначиха дата за операция за след месец. Уплаших се. Изпитах гняв, защото не получавах отговори. Как така ще режат, какво ще режат, как така имам рак, без никакви изследвания дори”, споделя Ася Смолецова.
Нейна приятелка я съветва да потърси второ мнение в Истанбул. Семейството на Ася се насочва към чуждестранната болница, където след редица изследвания ѝ поставят диагноза – рак в трети стадий с метастаза.
“Попитах доктора дали имам шанс да оцелея, да спася поне част от живота си. Той ми каза уверено “Да, но сега! Ракът е агресивен и веднага трябва да го атакуваме! Той ми даде вяра и надежда, неща, които ми помогнаха, когато водих 2 години тежка битка, за да спася един човешки живот – на съпруга ми, който се събуди от кома след месец без крак, и вегитатирал частично мозък. В този момент си казах, че имам диагноза, имам две деца, мъж, цели. Няма да се дам и си казах, че щом веднъж съм успяла, вярвам, надявам се и се моля да се справя и втори път и да стана още по-голям пример за всички хора, които се борят да спасят нечий човешки живот”, споделя Ася Смолецова. От клиниката е изготвен план за лечението на младата жена, но сумата от 200 000 лв. е непосилна за семейството ѝ. Затова стартира и кампания за набирането на сумата в платформата PavelAndreev.bg.
“Благодарение на вас – хората, които ме подкрепихте и сте до мен в началото на трудния ми път, аз продължих напред, но моля не пускайте ръката ми, защото заедно можем повече”, допълва Ася.
Всеки, който иска да я подкрепи в тежката битка, може да го направи чрез дарение на разкритата банкова сметка в Централна кооперативна банка:

Клиент: Ася Билянова Смолецова

IBAN BG20CECB97901031589100

BIC: CECBBGSF

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново