Стартира информационна кампания “Пътувай разумно, работи достойно!”

Публикувано на пн, 14 Апр. 2014
151 четения

От понеделник във В. Търново стартира информационната кампания “Пътувай разумно, работи достойно!”. Тя е организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора и е посветена на превенцията на трудовата експлоатация.
Кампанията е насочена предимно към училищата и университетите и още на 14 април ще бъде излъчен филмът “Темида – трудова експлоатация” в ЕГ “Проф. д-р А. Златаров”, който ще обиколи всички учебни заведения в града. За повишаване на информираността на учениците са предвидени също обучения и беседи.
Организаторите планират и провеждането на студентски форум, чиято цел е да събере младите хора, на които предстои професионалната реализация. Те трябва да бъдат информирани за рисковете от попадане в трафик за трудова експлоатация.
Все повече млади хора стават жертви на това престъпление, особено тези, които търсят работа извън страната или избират студентски бригади, информират организаторите. Те могат да попаднат на некоректни посредници, работодатели, дори приятели, които злоупотребяват с мечтите, плановете, амбициите и доверието на търсещите работа, които искат да си осигурят по-добри условия за живот. Затова трудовата експлоатация е определена като съвременна форма на робство.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново