Стартира безплатна онлайн академия за софтуерни специалисти

Публикувано на чт, 8 апр. 2021
194 четения

Американската компания за разработка на специализиран софтуер “МенторМейт” организира безплатна онлайн академия за млади специалисти, които искат да стартират кариерата си в сферата на софтуерното тестване. Обучението ще се проведе през месец май и ще включва разнообразни лекции, задачи и практически упражнения. Участниците ще учат както техники за ръчно тестване, така и автоматизирани такива. Техни лектори ще бъдат топексперти от “МенторМейт” с над 40 години професионален опит. Обучението ще продължи 12 седмици, като лекциите ще се провеждат два пъти седмично и ще се записват. Най-добре представилите се по време на академията ще получат предложение за работа в “МенторМейт”.
QA aкадемията е подходяща за хора с технически опит – техническа специалност в университет; завършена математическа гимназия; курс за програмиране или QA. Могат да кандидатстват хора с основни познания по някой от езиците за програмиране. Важно изискване е и отличното владеене на английски език. От кандидатите се очаква да имат също добри комуникативни и аналитични умения, както и способност за работа в екип и решаване на проблеми.
Желаещите да се включат в академията могат да кандидатстват до 16 април. Те следва да попълнят форма за кандидатстване, където да прикачат свое CV на английски език. Веднага след това ще получат и задача да запишат видео, в което се представят и обосновават мотивацията си. Те трябва да изпратят видеото в рамките на три дни от кандидатстването. Най-добрите сред тях ще бъдат поканени на онлайн тест, а следващата стъпка за преминалите успешно теста ще бъде онлайн интервю. Финалната група участници ще бъде обявена през май. Всички желаещи могат да получат повече информация за програмата и лекторите, и да кандидатстват на сайта на QA академията.
До момента в МенторМейт са провели две успешни издания на безплатната QA академия – през 2019 г. в Русе с 19 участници и през 2020 г. в градовете В. Търново, Пловдив и Варна, с 31 участници. Най-добрите 15 участници от предишните две издания вече работят в компанията и се развиват в QA сферата.
“Определено препоръчвам QA академията като най-добрия начин да влезеш в света на софтуерното тестване. По време на програмата се учиш и упражняваш в различни типове тестване по реални проекти, използвайки релевантни инструменти и софтуери. Това не е просто курс, на който получаваш теоретични знания, но е и начин да видиш как се случват нещата на практика в голяма компания като “МенторМейт””, споделя Анна-Кристина Радева, Junior QA Specialist в организацията и успешно завършил академията участник.
За да намерят и помогнат на най-добрите млади таланти да стартират своята кариера в QA, от МенторМейт са създали добре структуриран и силно конкурентен процес по подбор. Според статистиките 5% от всички кандидати преминават успешно процеса по кандидатстване и започват обучението си в програмата.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново