Старото военно училище става платен паркинг

Публикувано на пн, 9 Сеп. 2019
4206 четения

Изграждане на платен паркинг на територията на Старото военно училище пред Пети корпус на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” предвижда бизнес програмата на общинското дружество “Организация на движението, паркинги и гаражи”. Новата синя зона ще бъде със 70 паркоместа, а обособяването ѝ е предвидено за следващата година. Тогава трябва да стане факт и новата зона за платено паркиране на площада пред читалище “Искра” и ул. “Мармарлийска” № 1-11 и 2-12, която ще разполага с 37 паркоместа.
Бизнес програмата на дружеството е за периода 2020-2022 г. и предвижда увеличаване на броя на платените места за паркиране във В. Търново. Към настоящия момент местата в града са 593 и са разположени в 16 зони. През следващата година е заложено увеличаване на местата на 17 зони с общо 655 места. Актуализацията на съществуващите зони за платено паркиране предвиждат разкриване на още едно допълнително място на пл. “Славейков” и ул. “Ст. Стамболов” № 50 заради премахване на тотопункта. На ул. “В. Левски” № 6-10 и № 1-15 паркоместата ще бъдат увеличени с 4 броя заради преместване на таксиметровите стоянки в западната част на зоната. В отсечките на ул. “Стамболийски” до Стамболовия мост ще се обособят още 10 места за платено паркиране поради отпадане на автобусната спирка до хотел “Етър”. С 10 ще бъдат увеличени местата и на ул. “Марно поле” до Летен театър – ул. “Цар Самуил”. Отдадените места на хотелите ще бъдат увеличени от 40 на 45.
През 2021 г. ОДПГ предвижда изграждане на дневен платен паркинг до църквата “Св. 40 мъченици”, който ще разполага с 35 места, а през 2022 г. ще бъде направен още един дневен платен паркинг без почивни дни в село Арбанаси на общински терен по изготвен проект за 60 леки автомобила и 22 автобуса. Бизнес програмата и заложените промени ще бъдат обсъдени на предстоящата сесия на Общинския съвет в старата столица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново