Старата столица е част от фестивала на портретния филм

Публикувано на чт, 25 Ное. 2021
22 четения

Велико Търново е един от четирите български града, в които ще се проведе второто издание на Международния фестивал на портретния филм. В старата столица събитието ще е на 26 ноември в “Залата” и ще включва прожекция на филми от официалната селекция и дискусия. Основната програма на фестивала се състои от 55 късометражни портретни творби в категориите филмов портрет, филмов автопортрет, колективен портрет, алтернативен портрет, както и категории с фокус интригуващ изразен език – скрийнденс (портрет в движение) и анимация (портрет в магически фенер).
“Да се почувстваме необичайно” е насловът, под който ще премине тазгодишното издание на филмовото събитие, разпознато като платформа за алтернативно късометражно кино от стотици режисьори от цял свят. По време на гостуването си в Пловдив, В. Търново и Варна фестивалът ще предложи освен прожекции от официалната селекция дискусии с куратори – личности със свой ярък светоглед и почерк, които зрителите ще могат да разпознаят в споделените ракурси към прожектираните кинотворби.
Фестивалът се финансира от таксите на кандидатстващите за фестивала филми и личните средства на ентусиастите от екипа. Гостуването на членове на международното жури на фестивала е подкрепено от Национален фонд “Култура”, програма Мобилност, 2021.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново