Спортното училище изпрати абитуриентите от своя първи випуск

Публикувано на вт, 14 май 2019
2549 четения

Спортното училище във В. Търново изпрати абитуриентите от своя първи випуск

“Децата от 6-ти клас, набор 2000 г., които първи прекрачиха прага на новооткритото Спортно училище през 2012 г. са вече абитуриенти. Преди 7 години ви посрещнахме с гордост и безкрайни очаквания. Бяхте малки, усмихнати и безгрижни. Днес ви изпращаме с благодарност и умиление. Випуск 2019 е третият випуск на нашето училище, който с талант, постоянство и амбиция щурмува златните върхове на науката и спорта. Запазете усмивките, устрема си за победа и никога не се предавайте. Спортът ви научи да побеждавате, да губите и пак да побеждавате”, каза директорът на училището Снежина Михова.

Две са паралелките, които т.г. завършиха своето обучение. Те са от профилите “Помощник треньор” и “Спортен организатор” по различни спортове. Деница Цанова завършва с пълно отличие профил “Спортен организатор по хандбал”. Била е състезателка на “Болярки”, а в момента играе в “Етър-64”. Някои от завършващите са минали през различни национални отбори за подрастващи. Това са Христо Кънчев (футбол), Кристияна Караманлиева (хандбал), Мирела Моева (футбол), Ирина Николова (конен спорт) и Борислав Колев (борба).

Приветствени слова към абитуриентите произнесоха  зам.- директорите Стефан Стефанов и Иванка Славчева. Класните ръководители на двете завършващи паралелки Дарина Чернева и Диян Печеняшки със сълзи на очи се разделиха със своите ученици. “Думите в такива моменти са излишни. Радвам се че завършвате и много ми е мъчно, че си тръгвате. На добър час!”, развълнуван каза учителят. Тържеството продължи с развлекателна програма с участието на ученици от училището.

Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново