Социалните услуги отново участват с красиви сувенири в Коледния базар

Публикувано на пн, 2 Дек. 2019
167 четения

Красиви ръчно изработени сувенири, играчки, картички и ръкоделия представят и тази година потребителите на социалните услуги в община В. Търново на традиционния Коледен базар. Десетки хора в неравностойно положение и техни приятели откриха заедно в петък благотворителния базар “Ние можем XIII”. Всички събрани средства от продажбата на сувенирите ще бъдат използвани за закупуване на материали за арт работилниците към центровете за социални услуги.
Базарът беше открит от директора на общинската дирекция “Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова, която благодари на всички талантливи самодейци, създали сувенирите и коледните подаръци. “Много се радвам, че отново заедно сътворихме много красота и топлина за всички, които ще посетят Коледния базар”, каза още Росица Димитрова.
Техниките, които са използвани за изработката на сувенирите, са различни, а изделията се предлагат на символични цени. Всеки, който иска да подкрепи талантливите деца и възрастни, може да зарадва своите близки и приятели като закупи от къщичката на социалните услуги, призоваха организаторите. Тя се намира в началото на парк “Марно поле” и предлага голямо разнообразие от изделия и сувенири – магнити, играчки за елха, снежни човеци от кратунки, картички, текстилни играчки и др.
Тази година по график до края на декември своите изделия на великотърновци и гостите на града ще предлагат 28 социални услуги заедно с 4 центъра за деца и младежи и партньорите на Общината. Сред тях са “Работлница Седянка”, SOS “Детски селища – България”, Сдружение “Зов” и Американският колеж “Аркус”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново