След ремонти за 270 000 лв. падна част от таван в болницата в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 5 февр. 2019
1883 четения

Част от тавана в болнична стая в едно от ремонтираните отделения в болницата в Горна Оряховица е паднал седем дена след официалното му откриване. За това алармира общинският съветник Огнян Стоянов. За щастие при инцидента в Първо вътрешно отделение няма пострадали хора.
“Веднага информирахме строителната фирма и още в събота сутринта таванът е оправен. Направена е проверка на окачените тавани и в останалите помещения, които бяха ремонтирани”, заяви директорът на лечебното заведение д-р Иван Иванов. Той уточни, че все още не е ясно каква е причината за падането на плоскостите.
В края на януари бе прерязана лентата на трите ремонтирани отделения в горнооряховската болница от кмета инж. Добромир Добрев. Обновени са Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и това по УНГ болести. Ремонтът бе направен по “Красива България” по проект на Община Горна Оряховица. Вложените средства са в размер на 270 754 лв., от които 119 998 лв. от МТСП, а 150 756 лв. от общинската хазна.
Потърсен за коментар, кметът Добромир Добрев заяви, че в деня на инцидента е бил в отпуск, но са взети необходимите мерки. “Таванът не е паднал, а е увиснал. Публикуваните снимки в социалните мрежи са направени след пристигане на хората от фирмата, дошли да видят пораженията. Още в събота до 10 часа сутринта всичко беше отремонтирано, тъй като обектът още е в гаранция”, заяви зам.-кметът Деница Коева.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново