След публикация в “Янтра ДНЕС” върнаха 1779 лв. за телефона на клиентка в голям магазин

Публикувано на пт, 11 Ян. 2019
2168 четения

На 7 януари “Янтра ДНЕС” публикува писмо от читателската поща на живеещата в България украинка Анастасия Зайцева, в което тя разказва за случилото се при покупката на скъп телефон в магазин “Зора”. “След като разгледах информацията на стелажа и уточних с въпроси към консултанта за наличието на две сим карти (това ми е необходимо за работата, защото говоря с различни страни и различни сим карти), получих утвърдителен отговор, а продавачът ме увери, че телефонът работи отлично и си има гаранция. Кутията с телефона ми дадоха чак след плащането на касата. След няколко дни реших да използвам телефона. Още като поставих украинската сим карта, телефонът блокира напълно. Отидох в магазин “Зора” с проблема си, но ми отговориха, че телефонът е подходящ само за европейски сим карти. Оказа се, че телефонът е ограничен в основните си функции за звънене. На въпроса ми защо тази информация не ми бе казана и защо не е посочена на етикета на стелажа, ми отговориха грубо, че това не е техен проблем и не могат с нищо да ми помогнат”, пише Зайцева.
После тя се обърнала към адвокат и се върнала с него в магазина, след което решили да приемат рекламацията ѝ. Вчера украинката дойде в “Янтра ДНЕС”, за да сподели продължението на историята. “След като оставих телефона като рекламация, ги попитах в кой сервизен център трябва да си търся телефона. Изчаках 10 дена и се обадих в “Булграм”, но ми отговориха, че телефонът ми вече не е там. От “Зора” ми обясниха после, че на кутията е написано, че е само за европейски сим карти. Попитах: а защо в магазина не ми дават да погледна кутията. След като важната информация е там, просто можеха да ми кажат: вземете кутията и прочетете. За мен това е важно, защото децата ми са ливанци, аз съм украинка, дори интернет банкирането ми не работи без украинска сим карта. Телефонът не е евтин. Защо не ми казаха, че има ограничение. Дори на сайта им има характеристика на стоката, но това не е написано”, заяви Зайцева.
Междувременно вестникът ни получи позицията на “Зора М.М.С” ООД, която публикуваме отделно като право на отговор.
В крайна сметка от “Зора” решиха да възстановят сумата от 1779 лв.на клиентката. Вчера тя и адвокатът ѝ Камен Станчев бяха поканени в магазина, където сумата ѝ бе върната. Потърсихме управителя за коментар, но в момента той отсъстваше. Анастасия Зайцева и адвокатът ѝ приеха парите, но решиха да се обърнат в писмен вид към магазина и за компенсация за изгубеното време и нерви. “Ще направим кореспонденция с тях, за да търсим компенсация. 22 дни ползваха тези пари, докато аз губих нерви, време и средства за адвокат. Благодарение на публикацията все пак има някакво придвижване на нещата”, коментира Зайцева.
“Янтра ДНЕС”
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново