След публикация на “Янтра ДНЕС”: Благодетели върнаха зрението на възрастен мъж

Публикувано на вт, 14 Ян. 2020
723 четения

Дарители върнаха зрението на възрастен мъж, живеещ в Центъра за временно настаняване “Промяна” в Г. Оряховица. 61-годишният човек, който страдаше от катаракта на двете очи, беше успешно опериран в края на миналата седмица, благодарение на състрадателни хора, осигурили парите за лечение.
Мъжът живеел в изоставената вила на свой познат, но след загубата на зрението си е настанен в горнооряховския център, тъй като е напълно зависим от чужда помощ. Пристигайки в приюта, е заведен при офталмолога д-р Петя Цветанова, която го преглежда безплатно. Оказва се, че едното око не подлежи на операция, но за другото има надежда да бъде спасено.
За операцията бяха необходими над 1000 лв., тъй като мъжът няма здравни осигуровки за последните 5 г. След публикацията на “Янтра ДНЕС” създателят на приюта в село Леденик Христо Атанасов дари 400 лв. за операцията, като занесе парите на място. Останалата сума е осигурена от собственик на местна фирма, пожелал анонимност. Операцията е направена безвъзмездно от д-р Цветанова на 10 януари. “Операцията беше безкръвна и премина успешно. Човекът е много щастлив, защото вече вижда и дори започна да се разхожда в града”, сподели Цветан Цанев, ръководител на Център “Промяна”. Той благодари на всички, помогнали за каузата да бъде върнато зрението на възрастния мъж. Следващата стъпка е да бъдат събрани необходимите документи, за да може мъжът да получи ТЕЛК и пенсия, която да му осигури по-спокоен живот.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново