Слагат допълнителни шахти на критичните места във В. Търново

Публикувано на пт, 7 юни 2019
1008 четения

Изграждането на допълнителни шахти на критичните места във В. Търново обмислят от местната администрация след наводненията тази седмица. В рамките на пет дни измерените количества са 81 л/кв.м, което е 98 % от месечната норма за юни. Вчера за 25 минути са паднали 15,5 л/ кв.м, което превърна много от улиците на областния град в реки и отново нанесе щети по инфраструктурата.
Служители на “Зелени системи” почистват след всеки дъжд шахтите, но водата постоянно ги затлачва с листа, строителни материали и отпадъци, обясниха от Общината. Затова се обмисля да бъдат направени допълнителни шахти на определени места, подобно на ул. “Крайбрежна”.
Междувременно комисия от Община В. Търново е направила оглед на щетите от обилните валежи в малките населени места. Работната група е била сформирана по разпореждане на кмета на Общината инж. Даниел Панов, като в нея участват експерти от дирекция “Териториално-селищно устройство”. В няколко населени места са констатирани нарушаване на инфраструктурата, има нанесени щети по уличната мрежа в селата Беляковец и Шемшево.
Вчера продължи премахването на наноси, дървесни стволове и трупи, които река Янтра завлече под мостовите съоръжения. Извършени са обстойно огледи на всички мостове на територията на общината.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново