Ситуацията в Старческия дом е тежка, осигуриха топъл обяд на работещите там

Публикувано на чт, 19 Ное. 2020
4930 четения

Директорът на Дирекция “Социално подпомагане” – В. Търново, Мая Пешева-Владкова осигури топъл обяд за персонала на Дома за стари хора “Венета Ботева”. Благородният жест е в подкрепа на служителите в социалната институция в особено тежък момент, след като там беше регистрирано огнище на COVID-19. Това наложи положителните домуващи да бъдат изолирани от останалите в обособеното на 4 етаж ковид отделение.
“Сърдечно благодарим за грижата и жеста, които г-жа Мая Пешева-Владкова направи към 34 служители на дома, които се грижат денонощно за 120 потребители, болни и карантинирани заради COVID-19. Бъдете здрава и все така всеотдайна”, споделиха трогнати работещите в ДСХ “Венета Ботева”.
Директорът на дома Зорица Радловска заяви, че ситуацията в дома е тежка. След като девет месеца институцията успя да се опази от коронавирусната инфекция, преди няколко дни бяха регистрирани първите случаи. Това наложи да започне масово тестване на възрастните хора и персонала, които установиха още заразени лица. Положителни проби са дали 12 души от персонала и 30 от домуващите. За съжаление двама души от потребителите са починали. В болница са настанени четирима от заразените.
“Ситуацията е тежка, но се опитваме да се справим. На този етап няма нужда от доброволци. Изпитвахме известни затруднения заради намаляването на броя на персонала, но със съдействието на директора на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова беше направена организация за закупуването на хранителни продукти и лекарства за възрастните хора”, сподели Зорица Радловска.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново