Силна градушка удари Великотърновско

Публикувано на вт, 21 май 2019
7717 четения

Пет села са засегнати от бурята с проливен дъжд и градушка, преминала над Велико Търново и близките села. Най-силна е била стихията в Шемшево, Леденик, Беляковец и Ветринци, по-слабо засегнато е село Пушево. Констатирани са частични щети по пътната инфраструктура в Шемшево и Леденик. Заради бурята кметът на старопрестолния град Даниел Панов свика незабавно оперативния щаб за реакция при бедствия и аварии. Възложена бе обстойна проверка за щети от природната стихия.
В старата столица няма поражения, наводнени мазета, пострадали сгради или счупени клони. Единствено в комплекс „Слънчев дом“ покривна ламарина се е надигнала, за което е направено предписание на собствениците да вземат мерки за укрепването й, тъй като това е тяхно задължение.
„Служители от ОП „Зелени системи“ са приведени в готовност за почистване на шахтите от листната маса, за да може при следващ валеж да поемат водата. Почистват се тротоарите и пътните участъци, на които има извлечени строителни материали. Те ще бъдат извозени до депото в Леденик“, уточни зам.-кметът проф. Георги Камарашев.
Огледите обхващат всички райони на града и населените места от общината, през които бурята е преминала. В резултат от констатациите ще бъде решено какви ще бъдат последващите действия на Община В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

сн. Бранимир БОНЕВ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново