Шестгодишно търновче спечели златен медал на световно математическо състезание

Публикувано на пн, 29 май 2023
3197 четения

Златен медал от финала на Световната математическа лига по ментална аритметика спечели шестгодишният Самуил Димитров от Велико Търново. Сами е възпитаник на Частна детска градина „Малки стъпчици“ и от година работи и с Василка Йорданова, която е управител на школата по ментална аритметика SmartyKids. Всяка седмица Василка Йорданова ходи в първата за областта ни частна детска градина „Малки стъпчици“, за да работи с децата там. Благодарение на това, те вече смятат наум с големи числа, при това за време.
Това е първо участие на Самуил в присъствено състезание по ментална аритметика от толкова висок ранг. В него той е трябвало да се справи със 160 задачи за 10 минути. Веднага след завръщането си от Амстердам, Сами е започнал да се подготвя за следващото си състезание, което ще бъде онлайн.
Финалите на Световната математическа лига са се провели в столицата на Нидерландия Амстердам, където Самуил се е състезавал в групата на начинаещите. Това е поредният медал за Сами, който има четири сребърни отличия от различни състезания.
Във финала на Световната математическа лига са участвали 18 деца от България. Българчетата са се състезавали с близо 100 деца от осем държави.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново