Състезание по приложна електроника се проведе в НВУ

Публикувано на пт, 17 май 2019
113 четения

Представителите на НВУ “В. Левски” – В. Търново, спечелиха втори места в Четвъртото университетско състезание по приложна електроника. То се проведе в Националния военен университет “Васил Левски”. В него се включиха 12 участници от трите факултета на НВУ – “Общовойскови” във В. Търново, факултет “Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен, факултет “Авиационен” в Долна Митрополия, Висшето военноморско училище във Варна и Техническите университети в Габрово и Варна. Те са победителите от вътрешно-университетските състезания.
Отборни победители станаха възпитаниците на Факултет “Авиационен” – Д. Митрополия. Представителите на факултет “Общовойскови” останаха втори. Индивидуалното състезание спечели Денислав Иванов, отново от факултет “Авиационен”. Второ място заслужи Емил Иванов от “Общовойскови”, а трета стана Виктория Уручева от Долна Митрополия.
“Задачата, която поставихме на участниците, е изработване на електронна платка. Те трябваше да работят отборно, като бяхме поставили елементите на двамата състезатели на едно място. Целта беше да ги разделят, да направят две различни платки, след което да почистят работното място и да опишат какво са направили. Всичко това в рамките на 50 минути”, поясни Николай Долчинков, преподавател в Катедра “Защита на населението и инфраструктурата” на военния вуз във В. Търново.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново