Със зрелищен концерт „Джуниър бенд“ събра средства за нови сценични костюми

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
1174 четения

Със зрелищен концерт, продължил над час и половина, „Джуниър бенд“ и „Джуниър бенд кидс“ събраха част от средствата, нужни за закупуването на нови сценични костюми. На сцената на МДТ „Константин Кисимов“ във В. Търново, като част от двата състава към СУ „Емилиян Станев“,  излязоха близо 50 момичета и момчета, които показаха, че са работили здраво през годината, заедно със своя ръководител и диригент Йордан Цветанов. Те свириха и се забавляваха, а публиката ги аплодира, танцува на изпълненията им и ги изпрати на крака.

Старт на традиционния Коледен концерт на „Джуниър бенд“ дадоха новите попълнения в редиците на духовия оркестър – „Джуниър бенд кидс“, след което по-големите възпитаници на Цветанов зарадваха почитателите си с нов репертоар и с популярни коледни мелодии. Концертът беше посветен предимно на творби, които са комбинация от любимите на децата стилове поп, фънк, джас и техно. На живо беше представен и първият сингъл на състава – кавърът на песента „Мама, татко и аз“, с която Влади Ампов – Графа преди много години дебютира на сцената и стана популярен. Търновските деца записаха парчето през лятото и точно Графа с неговата компания „Монте мюзик“, стана продуцент на клипа, припомни Цветанов.

Коледният концерт се превърна в напълно завършен музикален продукт  и атрактивно шоу, благодарение на професионалната намеса на Пламен Йорданов – Бучката и неговата фирма „Би саунд“, които се погрижиха за качественото озвучаване, прекрасното осветление и ефектната мултимедия.

От сцената, със сълзи в очите, Цветанов благодари за подкрепата на Общината, ръководството и екипа на СУ „Емилиян Станев“, на родителите на младите музиканти и на своите колеги и помощници. За да може да се справи с толкова много деца, от тази година на Йордан  помагат неговия учител и създател на оркестъра Иван Иванов, Бойко Ковачев и Емил Костурков.

Кметът на старата столица Даниел Панов, който бе сред официалните гости на събитието, благодари за емоционалния концерт, като подчерта, че няма как човек да остане равнодушен към това, което представиха учениците. Той също така поздрави родителите, които са възпитали в децата си любов към музиката и изкуството, както и всички, участвали в създаването на този концерт, и пожела топлина и уют за предстоящите светли празници. В залата бяха също Снежана Данева, зам.-кмет на старата столица, Пенка Игнатова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община В. Търново, Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието и др.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново