Самополиващи саксии монтираха в центъра

Публикувано на ср, 19 юни 2019
3720 четения

Иновативни системи за поливане бяха поставени в центъра на В. Търново. Те ще бъдат разположени по цялата ул. “Независимост” и в старата част на града, за да прикрият монтираните поливни кранове. Съоръженията ще бъдат допълнително декорирани с цветя, а поставянето им е част от мащабния проект “Привлекателна и автентична градска среда във Велико Търново”.
Подобни дървени сандъчета, върху които са изобразени символите на града, ще бъдат монтирани и около кошчетата за отпадъци за по-приветлив вид на градския пейзаж.
За скриване на големите кошчета за битови отпадъци Общината обяви обществена поръчка за изграждане на подземни контейнери. Първите съоръжения да станат факт до края на годината, като местата за изграждането им се определя съобразно Инвестиционната програма. Първите “скрити” контейнери ще бъдат разположени в района на крепостта “Царевец”, ул. “Николо Пиколо”, музей “Възраждане и Учредително събрание” и Паметника на обесените. На по-късен етап се предвижда да бъдат разположени и по бул. “България” и ул. “Никола Габровски”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Б. Бонев

loading...
Пътни строежи - Велико Търново