Събраха 1400 кг храни за нуждаещи се

Публикувано на пн, 30 Дек. 2019
357 четения

Десетки великотърновци се включиха в кампанията “Купи и дари”, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново с помощта на Великотърновските Ротари и Интеракт клубове. Малко преди Коледните празници младежите отделиха по няколко часа от свободното си време, за да информират за кампанията и да съберат повече дарени храни.

След сортиране няколко многодетни семейства в нужда получиха своите пакети, с които ще осигурят по-спокойно прекарване на семейните празници. Освен семейства с деца, получатели на продукти бяха и възрастни хора, които живеят сами. Най-много хранителни пакети бяха дарени на Дома за стари хора в село Балван, където живеят 20 души.

”Кампанията ни получава голяма обществена подкрепа и имаме доброволци, които с радост се включват в организацията. Нашите верни партньори, без които събирането на храни би било трудно са, разбира се, и самите магазини, в които традиционно се позиционираме.”

За да успеят да съберат достатъчно дарения, младежите продължават инициативата си 2 дни. Тази кампания завърши успешно за всички със събраните 1400 кг продукти и занесени до своите получатели.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново