Събират пари за остров на изкуствата в парк “Дружба”

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
395 четения

Традиционният коледен бал на кмета на В. Търново ще събира средства за изграждането на пространство за изкуство в парк “Дружба”. Проектът е озаглавен “Остров на изкуствата”, а целта е в централния градски парк да има място за провеждането на различни културни прояви, уточниха от Общината. Кметският бал ще се проведе на 9 декември в атракцион “Калоянова крепост”, а кувертът за събитието е 130 лв. Очаква се кметът Даниел Панов да събере общински съветници, представители на бизнеса, общественици, юристи, икономисти, лекари и др. За доброто настроение на гостите организаторите разчитат на богатия репертоар на популярния продуцент и изпълнител Дани Милев и неговия бенд.
Любопитен факт е, че първият коледен благотворителен бал във В. Търново се е провел в салона на читалище “Надежда” на 13 декември 1903 г. Той е бил организиран от Туристическо дружество “Трапезица – 1902”. А събраните средства са използвани за благоустрояване и залесяване в района на Руския паметник, намиращ се на хълма “Света гора”. На последващите подобни прояви събраните средства са използвани за отпечатване на подготвения от туристическото дружество пътеводител на В. Търново, както и за ремонт на съборената от земетресението туристическа хижа на Царевец.
Коледният благотворителен бал на кмета Даниел Панов се провежда повече от 10 г. Със събраните средства през годините са реализирани различни инициативи. Бяха подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми, детските площадки на две детски градини бяха обновени, изградена беше и покрита сцена на Летния театър. Средствата се събират както от куверти, така и от дарения по време на самото събитие.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново